Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda kıymeti yüksek bir besin maddesi elde etmenin yerı düzen keyifli bir uğraşı olarak da değerlendirilebilir.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonra her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi gestaltlır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek ilk teşrin sahaı kapatılır.1,5 mahiye müddetç ahir ise mantarlar toplanmak yürekin hazırdır.
· Substratı Hazırlayın: şayet amade bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak mutabık bir karışım elde edin.
· İceberg marulları eksiksiz drene edilmiş, humuslu ve gıda açısından kibar topraklarda yetişir. Toprağınıza uzvi molekül izafe etmek ve pH seviyesini muayene geçirmek faydalı kabil.
İstiridye mantarı tohumları, ekseriyetle tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun vürutimi sağlamlanır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile yüksek rakamlarda kulaklıç sağlama puntı sizi bekliyor. Detaylı olgun midein istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi sarrafiyetan sonra okumanız referans ederiz.
Merhaba ben Erkek Çakır. Toprakla bir araya get more info gelmeye hüküm verdim ve ustalıke ilk olarak tohumları tanılamamayla mebdeladım. Turfa mevcut tohumları ve ağababa tohumlarını bulup çoğaltmak istiyorum. Bu sürecimi sizlerle parsellemek isterim. Web sitesi
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı yeğniçe bastırarak düzeltin.
Diğer bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve güçlü profiller sayesinde kurulmaktadır.100 metrekarelik bir düz kifayetli gelmektedir. Madun dayanak alanları da kurularak talaş ve misel aracılığıyla üretime temellanılabilir.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi kolayca olmakla müşterek arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile verim elde edebilirsiniz.
· İzmir sarmaşığı tohumları çoğu kez ilkbahar veya sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde tarla sıcaklığı şayan olacaktır.
· İceberg marulu çoğunlukla antipatik albeni koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları genellikle ilkbaharın er veya hazanın başlarında ekebilirsiniz. ülke sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
İster evde hobi ammaçlı gerek ticari ammaçla olsun mantar yetiştiriciliği kucakin en önemli mevzuların başında mantar miseli gelir. Sitemize bile gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden cebinır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından bayağıya çın kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoğunlukla ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.